PROJECT

Canyon View

Canyon View

With breathtaking views of the Pacific, this existing Laguna Beach hillside home also enjoys a number of existing nonconformities that required a thoughtful hand when considering this substantial remodel.  Transforming the home, maximizing opportunities, and maintaining approvals for the existing conditions proved to be a rewarding challenge.

Tucked into the canyon walls at the end of a quiet street, 648 Canyon View enjoys views over downtown Laguna Beach to the Channel Islands beyond.

02

A pool terrace extends the living space across the site to take advantage of the spectacular ocean view.

03

The large multi-panel folding door dissolves the corner of the dining room and blurs the boundary between the interior living spaces and the exterior patio.

04

A semi-formal dining space crowns the greatroom with views to the kitchen, TV, sitting spaces, and even the office beyond.

05

At the crossroads of the main floor the living room becomes a perfect space to enjoy the view, or the big game. The oversized greatroom easily accommodates large gatherings while the tight furniture groupings keep the space intimate.

06

Open yet secluded the office enjoys spectacular ocean views and a visual connection to the living room, dining room, and pool beyond. The command center for the home, the office forms a buffer between public entertaining spaces and the master bedroom.

07

Anchored against the hillside, the kitchen forms a service spine along the back of the house and enjoys views across the greatroom to the ocean beyond.

08

Made up of an interconnected office, bedroom, bathroom, closet, and private deck, the master suite is fully integrated into the main living space on the middle and enjoys the stunning view to Downtown Laguna Beach.

Start typing and press Enter to search